Nu när jag äntligen har skaffat mig en hemsida tänkte jag att det också är dags att starta en blogg så jag kan dela med mig av tankar och idéer jag har angående massage, yoga och annan träning. Jag hoppas att du vill hänga med här och prenumerera på bloggen.

Här kommer jag som sagt att dela med mig av mina tankar inom olika områden som rör massage, yoga och träning, det kan vara allt från anatomiskt nörderi som jag tycker är väldigt intressant till vad som är så kul med yoga.

Det här första inlägget tänkte jag att jag skulle börja med att presentera mig och vem jag är, och varför jag gör det jag gör. Och då menar jag både bloggen, hemsidan och hela min verksamhet. Jag heter Charlotta Tångring, men kallas ofta för Lotta, född på mitten av 70-talet och har bott hela mitt liv i Kumla. För tillfället bor jag i en villa tillsammans med min man, två vuxna barn och två hundar, en golden som heter Pixel och en tollare vid namn Hugo. Mitt liv består till stor del av träning i olika form, både som yrke och intresse och jag har alltid gillat att röra på mig. Som barn fick jag ofta höra att jag hade myror i brallan och inte kunde sitta still och på högstadiet var det en fritidsvägledare som konstaterade att om det bara fanns ett sätt att koppla in mig för att kunna ta tillvara på min aktivitet och omvandla den till ström så hade jag nog tillräckligt med energi för att kunna driva hela den sektionen jag gick på. Huruvida det är sant eller inte kan jag inte säga, men det säger kanske något om min energinivå – jag blir rastlös om jag inte får röra på mig. Jag tycker om och mår bra av att träna, både fysiskt och mentalt.

Som barn testade jag de flesta bollsporter, gick på gymnastik och dans och ridning. Dans och fotboll var det jag sysslade mest och längst med och även om dansen till viss del böts ut mot gruppträning i olika varianter där i mitten av tonåren, så finns den fortfarande kvar och är något jag aldrig kommer att släppa. Genom dansen hittade jag Aerobics och fastnade för gruppträning så som 18-åring gick jag på min första audition för att bli instruktör, med känslan ”det här skulle jag kunna göra minst lika bra” och efter att jag blivit antagen fick jag åka på min första Aerobics instruktörsutbildning. Sedan dess har det blivit många fler (du kan läsa en sammanställning av mina utbildningar på hemsidan/om mig). Så småningom hittade jag även till yogan och med åren har den fått en allt större roll i mitt liv, både som en del av min egen träning och i och med utbildning till yogalärare och att den delen av verksamheten har vuxit. För mig har träning alltid utgått från lika delar att ha kul och att må bra, aldrig utseende eller vikt. Mer om min träningsfilosofi i kommande blogginlägg.

Jag har alltid varit intresserad av hälsa och träning, och fascineras av kroppen, anatomi och rörelselära. Efter några olika egna skador växte mitt intresse för muskler och leder ytterligare och jag har i omgångar funderat över att utbilda mig t.ex. till sjukgymnast. Efter lite velande blev det dock en utbildning inom information och kommunikation. Träningsintresset fick sitt utlopp genom att jag hela tiden utöver att träna själv arbetade som gruppträningsinstruktör. 2015 bestämde jag mig dock för att byta bana helt och hållet när jag började min utbildning till certifierad massageterapeut. Redan under utbildning startade jag företag med inriktning både på massage och på yoga och träning och har så klart fortsatt att utbilda mig inom yoga och träning också sedan dess.

Eftersom träningsglädje och hälsa är de viktigaste aspekterna i min egen träning är det också det jag vill sprida och dela med mig av i min verksamhet både rent praktiskt och även kunskapsmässigt här i bloggen. Uppblandat med sånt jag lärt mig i olika utbildningar och kryddat med min fascination för anatomi och biomekanik – man kan verkligen nörda ner sig i hur kroppen och hjärnan fungerar. Jag hoppas du vill prenumerera på bloggen och följa med på den här resan. Varmt välkommen hit!